Lördag 3 juni 2023

Petra och Måns leder Eurovision

Måns Zelmerlöw och Petra Mede. Foto: Janne Danielsson/SVT.
Måns Zelmerlöw och Petra Mede. Foto: Janne Danielsson/SVT.

Det är en rutinerad och multibegåvad duo som leder världens största musikfest från Stockholm i maj.  

Som hela Sveriges hjälte och Eurovision-publikens gunstling tog Måns Zelmerlöw storslam i Eurovision Song Contest i Wien 2015. Nu tar programledaren och artisten Måns Zelmerlöw åter plats i Eurovision Song Contests strålkastarljus – den här gången som programledare tillsammans med Petra Mede.

– Jag är så oerhört glad att få vara en del av ESC-bubblan ytterligare ett år. Dessutom att få göra det med Petra, som jag tycker är enastående som programledare och dessutom är en av de härligaste personer jag känner. Jag är övertygad om att Eurovision kommer bli minst lika kul i år som i fjol för egen del, säger Måns Zelmerlöw, i ett pressmeddelande.

Förnyat förtroende

Petra Mede, som gjorde succé som programledare för musikfesten från Malmö 2013, är stolt och glad över att få förnyat förtroende och en rutinerad kollega vid sin sida:

– Det är så otroligt roligt att jag får äran att vara en del av ESC 2016 och att få göra detta tillsammans med Måns är rena drömmen. Han är så oerhört professionell så den ni ska känna oro för är mig och vad jag ska ha på mig. Det är som när jag hade vågat Flumeride på Liseberg för första gången. Och att någon då, när jag står där euforisk av lycka, kommer fram och säger: ”Du får åka en gång till, med en jättesnygg kille!”.

Eurovision Song Contests exekutive producent, Martin Österdahl, kunde inte vara mer nöjd:

– Vi är otroligt stolta över att presentera ett värdpar som är superstjärnor i det här sammanhanget. Tv-tittarna i Europa känner igen Petra från hennes hyllade insats 2013 och Måns som tävlingens regerande mästare. Med deras skicklighet kan vi bygga på igenkänningen och leverera något oväntat som Europa inte sett förut.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Sätta gränser för alkohol och droger Problem att lämna in tävlingar på webben Medelåldern för skogsägare Avråder från bad i Boulognersjön Äldre kvinnor erbjuds inte mammografi Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1 När vill du bli firad?