Fredag 4 december 2020

Ny konstnärlig chef på Regionteater Väst

CHEF. I mars nästa år tar Nadja Hjorton över som konstnärlig chef på Regionteater väst.
CHEF. I mars nästa år tar Nadja Hjorton över som konstnärlig chef på Regionteater väst.

Nadja Hjorton är en av landets intressantaste scenkonstutövare, med en rad hyllade verk bakom sig. Nu är hon även ny konstnärlig chef på Regionteater Väst.
Regionteater Väst är Sveriges största turnerande scenkonstinstitution. Och här skapas det scenkonst som främst riktar sig till människor mellan 6-16 år.

En del av verksamheten är också samarbetet med olika konstnärliga människor, där nu Nadja Hjorton kommer in i bilden som konstnärlig chef.

– Jag är otroligt glad och förväntansfull över att få vara med och fortsätta utveckla Regionteater Väst som en experimentell, konstnärligt förnyande och inkluderande plats för barn och unga, säger hon om sin nya roll i ett pressmeddelande.

Modig institution

Nadja är en regissör, koreograf och dansare som de senaste 15 åren rört sig mellan det fria scenkonstlivet och institutioner. Hon har visat verk runt om i Sverige, men även internationellt.

Hon är intresserad av att tänka scenkonst i olika sammanhang och i olika format som kan utmana normer och föreställningar om vad scenkonst är och kan vara.
– Jag ser Regionteater väst som en modig institution som länge har arbetat med att spränga gränser och utmana sin publik. Jag tror att vi kommer kunna göra fantastiska saker tillsammans.

En mycket nöjd vd

Nadja börjar sin anställning i mars nästa år vid Regionteater Västs produktionshus i Uddevalla, då hon ersätter nuvarande chefen Lars Melin.

Susanna Dahlberg, vd på Regionteater Väst, ser fram emot samarbetet.
– Jag är mycket nöjd med rekryteringen av Nadja Hjorton till Regionteater Väst! Hennes kommunikativa sätt, driv och energi tillsammans med hennes konstnärliga praktik, samhällsengagemang och pedagogisk kompetens ger det ledarskap jag önskar för teatern förklarar hon.
Regionteater Västs uppdrag kommer från Västra Götalandsregionen och Uddevalla kommun.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet