Onsdag 19 februari 2020

Nya Artist in Residence på Vara Konserthus

Vara Konserthus presenterar skådespelarna och nycirkusartisterna Karin Odermatt och Jocke Assarsson, även kända som Jecko & Jessie, som nya Artist in Residence. Under residensperioden kommer de att ta fram en helt ny scenföreställning med namnet Ett skratt för livet.

Att få skratta är kanske viktigare än någonsin och det är just det som är drivkraften i Jecko & Jessies nya föreställning ”Ett skratt för livet”.

Karin Odermatt (Jessie) och Jocke Assarsson (Jecko) har skapat en föreställning som i ett rasande tempo och med humor, slapstick, akrobatik, trolleri och överraskningar visar hur viktigt det är att få skratta och le. På ett roligt sätt vill de visa publiken på enkelheten i livet och uppmana till en mer lättsam inställning till nuet.

Föreställningen, som riktar sig till barn, ungdom och familj, kommer att turnera under våren med premiär på Vara Konserthus den 2 mars 2019. Produktionen skapas inom Vara Konserthus residensverksamhet Artist in Residence.

Jecko & Jessie

Skådespelarna och nycirkusartisterna Karin Odermatt och Jocke Assarsson har jobbat med underhållning och kultur för barn och vuxna i över 20 års tid. Hösten 2017 deltog de i Jill Johnsons kritikerrosade föreställning That’s life och lyfte showen med luftakrobatik, flygningar och illusioner av olika slag.

För den yngre publiken är de kanske främst kända som Jecko & Jessie. I SVT:s Barnkanalen har de sedan 2012 synts i program som Mysteriet, Sommarlov och i det egna succéprogrammet Så gör man inte. De senaste åren har de också varit flitiga på att resa runt i hela landet med sina hyllade liveföreställningar. Vet du inte vilka figurerna är, fråga närmsta barn.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet