Tisdag 3 oktober 2023

Omtalad pjäs visas i Falköping

Pjäsen Ödeläggaren med Maria Kulle i spetsen kommer till Falköpings stadsteater den 10 mars. Foto: Sören Vilks
Pjäsen Ödeläggaren med Maria Kulle i spetsen kommer till Falköpings stadsteater den 10 mars. Foto: Sören Vilks

Den 10 mars kommer pjäsen Ödeläggaren till Falköpings stadsteater. Pjäsen baseras på boken av Christina Herrström med samma namn och i huvudrollen syns Maria Kulle, känd från bland annat Fröken Frimans krig.

Pjäsen handlar om Christina, som låter en ytlig bekant och hans son från kyrkan flytta in hos henne. Tre år senare tvingas Christina lämna sin bostad och kastas ut i fattigdom.

– Detta är en skildring av hur en människas livsutrymme begränsas, hur hennes innersta barrikaderas och hur hon till slut saknar verktyg att ta sig ur situationen, berättar Maria Kulle i ett pressmeddelande.

Genom dagboksanteckningar och minnesbilder skildras processen av hur en människa med hjälp av psykiskt och ekonomiskt våld kan ta kontrollen över en annan människas liv. För skådespelaren Maria Kulle är pjäsen viktig.

– Ödeläggaren är en mycket angelägen berättelse, många som blir utsatta tiger med sina upplevelser då det är så skambelagt. Det är viktigt att ta bort skuldbeläggandet och att våga prata med andra människor om sin situation, säger Maria Kulle.

Lisa Lindén står för manus och Karin Kickan Holmberg, som bland annat är verksam på Teater Unga Roma, regisserar. Pjäsen bygger på boken av Christina Herrström, som bland annat har skapat teveserierna Ebba och Didrik samt Glappet. Berättelsen bygger på en sann historia.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Tores gamla mack blir byggnadsminne Kläder för små och stora Dyr fjärrvärme i Falköping och Grästorp Ingen ersättning för skador nära skyddad skog Gör dig redo för höst och vinter! Gör sig redo med nya tomter Litterära herrgården väcktes ur glömskan Så tar sig ditt barn säkert till skolan själv Världsläget styr även modet Katja föreläser om självskadebeteende och ätstörningar