Onsdag 7 juni 2023

Rock mot cancer vill samla ihop en miljon

Battering Ram är ett av banden som uppträder under Rock mot cancer i helgen. Bandet kommer från Filipstad och spelar rock av det hårdare slaget.
Battering Ram är ett av banden som uppträder under Rock mot cancer i helgen. Bandet kommer från Filipstad och spelar rock av det hårdare slaget.

Rock mot cancer kommer i år att bli större och bättre än någonsin lovar styrelsen i arrangörsföreningen. Efter två år då festivalen ersattes av webbfestivaler så är det dags att äntligen arrangera musikfesten i Hjo Stadspark på lördag.

Rock mot cancer arrangeras nu för nionde gången och sedan starten 2014 har den växt till att bli Skaraborgs största årliga musikfestival.

– Vi har fri entré, men hoppas att alla lägger en rejäl summa till insamlingen, säger kassören Håkan Forsberg i ett pressmeddelande.

Hela överskottet går som alltid till Barncancerfonden Västra. Förra gången man körde live samlades drygt 700 000 kronor in. I år hoppas arrangörerna att komma upp i miljonen.

Alla artister ställer upp utan ersättning.

– När vi gick ut på sociala medier för att söka band till festivalen 2020 så fick vi hela sextiofem ansökningar. En knapp tredjedel av dessa valdes ut och bokades, men så kom pandemin och satte stopp för det hela. Vi har flyttat fram bokningarna två gånger och nu är det äntligen dags, säger Siewert Anderson, ordförande i RMC Hjo.

Det blir som vanligt en massa musik i olika stilar. A Full House, Too Däää, SeaBlueBand och The Bertils lirar mycket tidig pop och rock. Lite åt countryhållet erbjuds av Alex Anderson Band och Tea Voices svarar för lite mjukare musik med fin stämsång.

Blues saknas heller inte. Band som Highwater, Thörner Band, Bite och Freddie Nyström Band svarar för detta.

De som tycker om hårdrock får sin beskärda del av Black House Hill, Superposer Wannabe, Primal Instinct, Krakel och Battering Ram. Rockin’Boys bjuder på rockabilly och dessutom kommer NAP, ett nystartat Hjoband, Showkanalen och Rockprinsen Leffe Carlsson. Den titeln fick han i en tävling på Gröna Lund 1972 och han var därefter folkparkernas mest bokade artist.

Det kommer att finnas många aktiviteter för barnen under festivalens första halva. Hoppborgen är på plats, liksom fiskdamm, barnens lotteri, utmaningen och ansiktsmålningen. I Svenska Kyrkans tält kan man tävla mot prästen med rockring och Räddningstjänsten kommer med två brandbilar.

Höjdpunkten för barnen lär dock bli när Superhjältar mot Cancer dyker upp. Spiderman, Batgirl, Captain America, Star Lord, Black Widow med flera kommer att finnas på området under eftermiddagen!

Konferencierer är välkända Ewa Ohlsson, Carina Grönqvist och Börje Bappelsin. På festivalområdet finns det givetvis flera matserveringar, lotterier, försäljning av t-shirts, smycken, frukt och godis, där hela överskottet går till insamlingen.

FAKTA: Sidoarrangemang

 Hjo mot cancer

2/7 9.30-11.00

En motionsrunda i Hjoåns naturreservat med start vid Park. Alla startavgifter går till insamlingen.

Moped mot cancer

2/7 första start 10.00

Föreningen Hjo Moppers arrangerar för tredje gången en mopedrunda där alla startavgifter går till insamlingen. Förra gången kom det 200 mopedister, så nu hoppas man på det dubbla antalet. Mål och prisutdelning på festivalområdet.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Uppmanar till att spara på vattnet Sätta gränser för alkohol och droger Problem att lämna in tävlingar på webben Medelåldern för skogsägare Avråder från bad i Boulognersjön Äldre kvinnor erbjuds inte mammografi Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1