Lördag 17 november 2018

Rockabillyfestivalen lever vidare på Gröna Lund

Tina Göthenstam, Gunsan Sjöberg, Jocke Dalros och Ludde Lundell ser fram emot Lerdala Rockabilly Festival den 29 och 30 juni.
Tina Göthenstam, Gunsan Sjöberg, Jocke Dalros och Ludde Lundell ser fram emot Lerdala Rockabilly Festival den 29 och 30 juni.

Besvikelsen var stor när eventbolaget Demo Group meddelade att det inte skulle bli någon Sweden Rockabilly Festival på Lerdalas Gröna Lund i år. Men så fick Gunsan Sjöberg ett telefonsamtal.

– Det var Niklas från vårt husband Fertilizers. Han sa ’ det här går ju inte, dra ihop ett gäng så kör vi det’, berättar hon.

Sagt och gjort. Den 29 och 30 juni arrangeras Lerdala Rockabilly Festival. Banden är bokade och den nybildades föreningen Lerdala Rockabilly ser fram emot sitt allra första arrangemang.
– Med skräckblandad förtjusning, säger Sten ” Ludde” Lundell. Men som det låter nu kommer det att bli bra.

Liksom de två tidigare åren på Gröna Lund kommer man ha stor hjälp av Lerdala IF med parkering, entré och camping. För dem är det en självklarhet att ställa upp.
– Det handlar inte bara om pengar. Det här är ju en kulturplats, säger Jocke Dalros, ordförande i Lerdala IF.

Förutom bandet Fertilizers som varit med sedan starten på Axevalla för sju år sedan kommer ytterligare sex band att spela på festivalen.
– Wild Roosters från Värmland. Sedan har vi två finska band som kommer, Boot Hill Stompers och RelaxTrio, Och så har vi Eastwood Brothers, Bluevalley Boys och Jetwayas.

Nytt för i år är också att det händer en hel del på dagen på lördagen i parken.
– Då kommer Bosse Bildoktor och så kommer vi ha Line Dance, säger Gunsan. Dessutom kommer vi ha en swap meet med mer knallar än tidigare.

Tina Göthenstam på Studiefrämjandet norra Skaraborg är glad över att få vara med i den här sastningen.
– Det är roligt att få vara med i det här sammanhanget tillsammans med så engagerade människor som gör allt detta helt ideellt, menar hon.

Man har lagt en, som man själva uttrycker det, ”försiktigt optimistisk” budet och hoppas kunna locka minst 600 personer per kväll.

Festivalen är helgen innan Lidköpings Power Big Meet. Förra året lockade man deltagare som sedan åkte vidare dit.

Är det här förfesten?
– Ja, eller så är Power Big Meet efterfesten, säger Ludde och skrattar.

Nu hoppas arrangörerna att vädergudarna är med den sista helgen i juni.
– Det där med vädret är ett lotteri, säger Ludde.
– Lite regn dör ingen av. Det gäller bara att ha roligt, säger Gunsan.

Det finns många historier om festkvällar på Gröna Lund – och det kommer säkerligen att bli fler.
– Gröna Lund är alltid Gröna Lund, säger Ludde och Gunsan i kör.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet