Onsdag 21 oktober 2020

Skördefest runt sjön Östen i helgen

Liksom i Falköping och Tidaholm uppmärksammas den gamla helgdagen mekelsmäss som infaller i slutet på september kring sjön Östen i helgen. Här öppnar landsbygdsföretagarna, hantverkarna och föreningarna upp sina verksamheter för en fest i skördens tecken.

Festligheterna arrangeras av föreningen Fågelsjö i kulturbygd och under lördagen och söndagen går det att besöka 30 olika platser och verksamheter runt sjön Östen, alltifrån matbutiker till kyrkor, bygdegårdar, skolor och gårdsbutiker.

Loppis och spökspår

På lördagen är det bakluckeloppis och andra aktiviteter i parken Tidan som avslutas med spökrunda i spåret. Gamla Centralföreningen har också öppet. Här går det att besöka Eskils museum med bland annat över 150 oljekannor, Ingelas butik med garn, pyssel och presentartiklar samt utvecklingsgruppen Tidanbygdens och Hobbyfotos lokal med Arnold Karléns samlade dokumentation om Tidans utveckling och historia.

Konst och hantverk

I Horn går det att besöka gårdsbuktiken Källåsens blomster och trädgård som har besök av flertalet gästutställare.

Konstnären Katri Sheller ställer ut sin keramik så som skulpturer, rakubrända alster, trädgårdskonst och bruksföremål i Skalkarike Ängstorp och i Sveneby kyrka kan man stanna till och uppleva känslan av hur skolan var förr världen. Här kommer även gästutställarna Anna-Karin Gustavsson, Anki Hägg samt Angelica och Detief Mikaels att visa sina alster. Det är alltifrån akrylmålning till betongprydnader, marmelad och träslöjd.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet