Tisdag 21 maj 2019

Skövdeband kan vinna musikpris

Foto: Linn Carlson/Pressbild
Foto: Linn Carlson/Pressbild

 

Rockbandet Browsing Collection från Skövde är nominerade till Framtidens musikpris i kategorin ”Bästa ungdomsinitiativ”.

Priset i kategorin delas ut för projekt eller initiativ av och genomförda med barn och ungdomar. Det kan vara allt från konserter och festivaler till klubbar och föreningar och innehålla en hög grad av ungas delaktighet.

Nomineringen lyder:

”Browsing Collection har i över tio år spelat hårdrock och arbetar hårt för att möjliggöra andra unga tjejers och transpersoners musikskapande. De bryter mot normer och slåss mot fördomar för att inspirera unga människor till att börja med musik, men också till att tro på sig själva.

Förutom att spela live arrangerar bandet även musikkollon och håller workshops för ungdomar. De lär ut allt från hur man spelar ett instrument, skriver låtar och producerar en platta till hur man headbangar häftigast eller vågar ta för sig på scen.”

Möjliggöra utveckling

Framtidens Musikpris är instiftat av RUM – Riksförbundet Unga Musikanter för att ta till vara på behovet att uppmärksamma barn och ungas möjlighet till utveckling. Priset syftar att stärka och utveckla samarbetet och kommunikationen mellan skolor, organisationer, institutioner och företag.

Tillsammans med samarbetsorganisationer och samarbetspartners vill de lyfta fram bakomliggande faktorer, personer och organisationer som bygger upp, upprätthåller och möjliggör bredden och spetskompetensen inom svenskt musikliv.

Vinnarna tillkännages på prisceremonin i Eric Ericsonhallen den 10 april 2019.

På fredag, den 15 mars, kan ni läsa en intervju med bandmedlemmen Moa Lenngren i Skaraborgsbygden.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet