Torsdag 21 mars 2019

Smygtitta på årets julkalender

Familjekomedin Storm på Lugna gatan heter årets julkalender i SVT. I rollerna ser vi bland andra Lena Philipsson, Cecilia Forss, Johan Rheborg, Shima Niavarani, Sofia Ledarp och Ulla Skoog.    

– Jag har velat göra en julkalender som är spännande, rolig och lite romantisk. Med allt som hör julen till – snö, tomtar, pepparkakor, julgranar och lussebullar. Storm på Lugna gatan handlar om gemenskap och vikten av att samarbete även om vi är olika, säger regissören Emma Bucht.

I julkalendern lär vi känna familjen Storm som flyttar från storstaden till den slumrande småstaden Järnkroken. Raskt bestämmer de sig för att delta i den årliga julkampen. Men det visar sig bli en utmaning att få de egensinniga grannarna att samarbeta och inte blir det lättare när en julsabotör försöker förstöra julkampen!

Kommer familjen Storm och deras grannar att ta hem vinsten i julkampen eller blir det Järnkrokens egen järnlady Lussan Silfverhjelm (Lena Philipsson) som vinner för tionde året i rad? Lyckas barnen lösa mysteriet med vem som är den mystiska julsabotören?

Det är mycket som står på spel inför julafton i Järnkroken och det blir en hård strid om vinsten i julkampen där de tävlar om bästa julkortet, pepparkakshuset, julpyntet, och det spännande tomteloppet.

I rollerna: Cecilia Forss, Henrik Johansson, Adrian Macéus, Maja Söderström, Lena Philipsson, Johan Rheborg, Linus Wahlgren, Shima Niavarani, Sofia Ledarp, Ulla Skoog, Olof Wretling, Eric Stern, Edvin Ryding, Wilma Lidén, Happy Jankell m.fl.
Regi: Emma Bucht.
Manus: Lina Åström, Marja Nyberg, Adrian Boberg, Erik McAllister.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet