Onsdag 26 september 2018

Systrarna Kronlöf är tillbaka

Bianca Kronlöf, Tiffany Kronlöf, Thom Gisslén. Foto: Sara P Borgström
Bianca Kronlöf, Tiffany Kronlöf, Thom Gisslén. Foto: Sara P Borgström

Gänget bakom succéproduktionen ”Slå pattarna i taket” är tillbaka! Den 16 mars ger de föreställningen ”De redan frälsta” Stadsteaterns i Skövde Kulturhus. 

Förra gången de gästade Skövde – hösten 2015 – bjöd de på en färgsprakande helkväll med en show som bjöd på dans, musik och dräpande feministisk humor, vilken gjorde en jublande succé.

Den här gången riktar Bianca och Tiffany Kronlöf samt Thom Gisslén sina knivskarpa politiska blickar inte enbart mot vårt eget valår och våra politiker, utan belyser också en internationell politisk infallsvinkel. Med brutal ärlighet och med humor och musik som vapen tar de sig an känsliga ämnen i det politiska landskapet.

Trion tar denna gång hjälp och assistans för sin produktion av regissören Astrid Menasanch Tobieson. De beskriver Astrid som ”det farligaste och roligaste som hänt Sverige”.

För några år sedan gjorde Bianca och Tiffany succé med ”Shit Snubbar Say” i sociala medier och tillsammans med Thom etablerade de sig snabbt i den prisbelönta SVT-humorserien ”Full Patte” samt så småningom också scenproduktionen ”Slå pattarna i taket”.

Bianca har varit verksam både på Dramaten och Stockholms Stadsteater och medverkade också i Ronnie Sandahls film ”Svenskjävel”. Hennes yngre syster, Tiffany, har mest gjort sig känd som musiker och utvecklat sina talanger inom både rap och reggae.

Astrid Menasanch Tobieson är regissör, dramatiker och skådespelare. Hon har bland annatr skrivit och regisserat pjäserna ”100 barn” på Stockholms Stadsteater och ”Men det skulle ni aldrig våga” på Orionteatern/Dramalabbet. Hon regisserade också Mustafa Cans dramatikdebut, ”Frontens gryningsfär”, på Stockholms Stadsteater under förra året.

Föreställningen kommer att teckentolkas.

Regi: Astrid Menasanch Tobieson

Manus: Familjen Kaos & Astrid Menasansch Tobieson
Musik: Bianca Kronlöf, Tiffany Kronlöf, Thom Gisslén
Scenografi, ljusdesign, Video: Johan Rödström
Kostym: Felicia Kronlöf
Mask: Daniella Krestelica
På scen: Bianca Kronlöf, Tiffany Kronlöf, Thom Gisslén

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet