Lördag 20 juli 2019

Tjuvjägaren såld till Kina

Den svenska långfilmen Tjuvjägaren har visats på över 100 biografer i 88 städer i Sverige. Nu är filmen såld till Kina.

Tjuvjägaren är den verklighetsinspirerade långfilmen som berättar historien om jägaren Lasse i Berget som på 1890-talet ställde sig upp mot överheten för sin rätt att få jaga. I filmen syns skådespelare som Niklas Falk, Annica Liljeblad, Lennart Hjulström, Ylva Lööf, Ingemar Carlehed och Gunilla Nyroos.

I oktober 2016 hade filmen premiär. Sen dess har den visats på över 100 biografer i 88 städer i Sverige. Utöver detta har filmen visats på 15 filmfestivaler ibland annat Indien, USA, Norge, Australien och Israel.

Nu är det klart att ett distributionsbolag i Kina köper in filmen. Bolaget arbetar med både bio och tv-rättigheter i Kina, men det är ännu oklart vad deras plan är för filmen i Kina.

– Ska bli väldigt roligt se hur deras dubbning till kinesiska från västgötska kommer bli, säger producenten Johan Fågelström i ett pressmeddelande.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet