Måndag 19 augusti 2019

Två Oscarsnomineringar för Film i Väst

Filmen ”Gräns” är till stora delar inspelad i Västra Götaland. Manus till Gräns är skrivet av Ali Abbasi och Isabella Eklöf tillsammans med författaren John Ajvide Lindqvist. Foto: Film i Väst
Filmen ”Gräns” är till stora delar inspelad i Västra Götaland. Manus till Gräns är skrivet av Ali Abbasi och Isabella Eklöf tillsammans med författaren John Ajvide Lindqvist. Foto: Film i Väst

Två av Film i Väst:s produktioner har nominerats till Oscarspriset. Göran Lundström och Pamela Goldammer har nominerats för Bästa mask och peruk i filmen ”Gräns”. Dessutom är Glenn Close Oscarsnominerad för sin roll i Björn Runges film ”The Wife”.

I veckan blev det klart att Film i Väst finns bakom ett par Oscars-nomineringar.

– Vi gratulerar alla tre till denna prestigefulla nominering och är stolta över att vara samproducenter till så framgångsrika filmer. För Film i Västs del blir det fjärde året i rad med Oscarsnominering, säger Peter Possne, produktionschef på Film i Väst.

Göran Lundström och Pamela Goldammer har nominerats för Bästa mask och peruk för sitt arbete i Ali Abbasis uppmärksammade film ”Gräns”. Filmen har till stora delar spelats in i Västra Götaland. Filmen har tidigare prisats med vid filmfestivalen i Cannes 2018.

Björn Runge

Dessutom nomineras Glenn Close för sin roll i filmen ”The Wife” som regisserats av Björn Runge.  I januari vann hon en Golden Globe för denna roll och hon är även nominerad till brittiska filmpriset Bafta. Hon har tidigare varit nominerad sex gånger till en Oscar.

Det är första gången sedan 1978 som en skådespelare blivit nominerad i en film av en svensk regissör. Då var det Ingrid Bergman i Ingmar Bergmans Höstsonaten.

Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen och är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och TV-drama.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer