Onsdag 16 januari 2019

3000 namnunderskrifter för Mariestads sjukhus

Gunilla Druve-Jansson (C) tar emot 3000 namnunderskrifter för bevarande av Mariestads sjukhus, av Ida Ekeroth (S)
Gunilla Druve-Jansson (C) tar emot 3000 namnunderskrifter för bevarande av Mariestads sjukhus, av Ida Ekeroth (S)

Det blev 3000 namnunderskrifter med kravet ”Nej till nedläggning av Mariestads sjukhus”.
På fredagen överlämnade Socialdemokraterna i Mariestad listorna till ansvariga politiker i Hälso- och sjukvårdsnämnden.

På fredagsförmiddagen träffade representanter från Socialdemokraterna i Mariestad presidiet i Hälso- och sjukvårdsnämnden med ordförande Gunilla Druve-Jansson (C) i spetsen.

-Det stora antalet namnunderskrifter visar det folkliga motståndet mot att stänga den enda vårdavdelning som finns kvar på Mariestads sjukhus, säger Mariestads oppositionsråd Ida Ekeroth (S).

Jämlik vård

Namnlistans text var:

Nej till nedläggning av Mariestads sjukhus. Vi, undertecknare av dessa namnlistor säger nej till Västra Götalandsregionens lednings förslag att stänga den enda vårdavdelning vi har kvar vid Mariestads sjukhus. Vårdavdelningen är viktig för hela norra Skaraborg och alla vi som bor här.

Vi uppmanar regionledningen att ompröva sitt förslag och inse att också regionens ytterområden ska kunna ta del av den sjukvård vi är med och betalar via skatt och avgifter. En jämlik vård innebär vård i Hela Västra Götalandsregionen.”

Nu konstaterar Socialdemokraterna att regionen har ändrat ursprungsförslaget och även flyttat fram beslutsdatumet.

-Vad Mellanvårdsplatser kommer innehålla eller vem som långsiktigt ska betala den verksamheten – regionen eller kommunen- återstår att se, säger Ida Ekeroth. Klart är att Mellanvårdsplatser tillkom efter den mycket hårda kritik som vi riktat mot att den blågröna majoriteten i regionen.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer