Lördag 13 augusti 2022

57 procent vill ha solpaneler

Vattenfalls Solindex, som genomförs för femte året i rad, visar hur mycket solenergi som skulle kunna produceras årligen om alla villataken runt om i Sverige hade solpaneler.

Årets kartläggning visar att Västra Götalands villor tillsammans hade kunnat producera 1,86 miljarder kWh och att solenergin skulle räcka för att förse alla småhus i Göteborg, Mölndal, Kungälv och Partille med energi för ett helt år.

– Genom kartläggningen vill vi visa på den otroliga potential som finns i solkraften i Sverige. I Västra Götaland var möjligheten att producera el på villatak störst i Sverige 2021, säger Lasse Ejeklint, klimatcoach på Vattenfall, i ett pressmeddelande.

Enligt en ny Sifo-undersökning som gjorts i samband med Solindex kan 57 procent av befolkningen i Västra Götaland tänka sig att investera i solpaneler. Många kan även tänka sig att skaffa en elbil (52 procent) och bli mer självförsörjande (37 procent).

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet