Söndag 5 februari 2023

8000 namn mot Marbodalsflytt

I december hölls två stormöten på Marbodal med GS-facket. Foto: PRIVAT
I december hölls två stormöten på Marbodal med GS-facket. Foto: PRIVAT

Namninsamlingen mot en flytt av Marbodal från Tidaholm till Jönköping är nu uppe i 8000 underskrifter. På en ort med knappt 13000 invånare, utgör det en stor del av den vuxna befolkningen. Marbodal är kommunens största privata arbetsgivare.

– Det här berör hela Tidaholm och alla engagerar ju sig, säger Urban Larsson, en av personerna bakom listan, till P4 Skaraborg.

Det var den 4 december som Nobia meddelade att företaget har för avsikt att flytta sin kökstillverkning till Jönköping. De 600 anställda i fabriken erbjuds att följa med, men protesterna har varit massiva och många menar att en flytt skulle vara förödande för orten.

– Det här är som om sju Torslandafabriker lägger ned i Göteborg eller båda Volvofabrikerna i Skövde, sa kommunalrådet Anna-Karin Skatt (M) till Skaraborgsbygden efter beskedet.

Läs mer:

Listor mot Marbodalflytten överlämnades

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer