Onsdag 26 februari 2020

Emilia lämnar LRF Ungdomens ledning

Emilia Astrenius Widerström har avsagt sig uppdraget som ordförande för LRF Ungdomen i Sverige.
Emilia Astrenius Widerström har avsagt sig uppdraget som ordförande för LRF Ungdomen i Sverige.

Vid riksstämman i mars lämnar Emilia Astrenius Widerström, Moholm, posten som ordförande i LRF Ungdomen. Som hennes efterträdare föreslår valberedningen den 24-åriga Elisabeth Hidén från Värmland.

Emilia Astrenius Widerström har varit ordförande i LRF Ungdomen sedan mars 2017. Anledningen till att hon nu väljer att sluta är att hon erbjudits att få överta ansvaret för Lövåsa Gård i Skaraborg där hon idag är anställd.

– Jag hade inga planer på att sluta nu, engagemanget för LRF Ungdomen är väldigt starkt. Men jag kunde inte tacka nej till att bli nästa generation mjölkföretagare på Lövåsa. Att bli mjölkbonde är något som jag drömt om sedan jag startade min karriär i det gröna näringslivet och möjligheten växer inte på träd., säger Emilia Astrenius Widerström

– Nu ska jag tillbaka till skolbänken för att öka branschkompetensen och fräscha upp minnet. Och förutom det, så väntar jag också mitt fjärde barn, säger hon.

Valberedningen föreslår nu Elisabeth Hidén som ny ordförande. Hon hoppas att företagare på landsbygden ska ges bättre villkor, högre lönsamhet och en enklare vardag. Hon är uppvuxen på Värmlandsnäs, en gård med växtodling och skog.

– Jag pluggar sista året till agronom med inriktning företagsekonomi i Uppsala. Sedan ska jag flytta till min fästmans mjölkgård i Västergötland. Det känns kul och spännande att bli föreslagen till ordförande. Jag känner mig trygg i sällskap med vår kompetenta styrelse och alla kunniga och drivna medlemmar runt om i landet. Äganderätt, lönsamhet och hur vi ska nå ut till allmänheten om mervärdet i våra svenska råvaror är frågor som ligger mig varmt om

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer