Tisdag 25 september 2018

Klas Friberg ny SÄPO-chef

Klas Friberg blir nysSÄPO-chef. Foto: Polisen
Klas Friberg blir nysSÄPO-chef. Foto: Polisen

Regeringen har i dag utsett Klas Friberg till ny säkerhetspolischef. Han tillträder den 1 mars och lämnar därmed uppdraget som regionpolischef i region Väst omedelbart.

– När jag fick frågan från departementet om att bli säkerhetspolischef kände jag mig stolt och hedrad. Jag är mycket motiverad för uppdraget. Jag ser fram emot att bidra med min kunskap och erfarenhet från polisen till Säkerhetspolisens samhällsviktiga uppdrag, att skydda demokratin i Sverige, säger Klas Friberg.

Rikspolischef Anders Thornberg välkomnar utnämningen av Klas Friberg till säkerhetspolischef.

– Jag är glad att Klas Friberg idag har utsetts till säkerhetspolischef. Klas kommer med sin långa polisiära erfarenhet, engagemang och drivkraft att bidra till Säkerhetspolisens operativa verksamhet. Hans utnämning kommer att främja vår samverkan så att vi gemensamt ytterligare stärker den brottsbekämpande förmågan.

Från den 1 mars svarar biträdande regionpolischefen Robert Karlsson som chef i region Väst. Polismyndigheten kommer att utlysa befattningen och rekryteringsarbetet ska påbörjas snarast.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer