Torsdag 9 juli 2020

Nya tågrabatter för barnfamiljer

Foto: SJ
Foto: SJ

SJ vill förbättra för barnfamiljer att åka tåg. Nu införs generell rabatt på 85 procent av biljettens pris för barn upp till 15 år. Detta gäller både InterCity och Snabbtåg.

I de resenärsundersökningar SJ gör säger många resenärer med barn att tågresan skapar gemensam tid och är en uppskattad stund tillsammans.

-Med en mer samstämmig och mer rättvis prissättning vill vi göra det enklare för familjer att välja tåget. Vi vet dessutom att många barn vill åka mer tåg med sina föräldrar. Den stund som skapas tillsammans under en resa är efterlängtad, säger Anna Agustsdottir, Teamchef kunderbjudande på SJ.

SJ inför därför nu samma rabatt för medföljande barn på både InterCity-tåg och Snabbtåg. Rabatten är 85% av den medföljandes biljettpris, upp till och med barnet är 15 år. Priset för barn blir rörligt, precis som för den vuxna, och beror på hur tidigt biljetten köps och hur stor efterfrågan är.

Studenter och ungdomar kan som tidigare ta med sig två medföljande barn upp till och med sex år på InterCity och Snabbtåg till 85 procent rabatt.

En effekt är att de som reser långt med barn på InterCity-tåg nu får betala något mer än tidigare.

Rabatterna sträcker sig från de allra minsta barnen som sitter i knät och reser gratis till och med ett års ålder, ända upp till att barnen blir ungdomar och fyller 16 år. Ensamresande barn och ungdomar reser fortfarande med femton procents rabatt upp till och med 25 års ålder.

De nuvarande rabatterna för barn gäller för alla resor som bokas fram till och med den 17 februari, även om resdagen infaller senare.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer