Tisdag 21 maj 2019

Stödlinje för drabbade bönder

LRF inrättar stödlinje för bönder som drabbats av sommarens torka.

Efter sommarens extrema vädersituation med torka och bränder över hela landet ökar LRF beredskapen att hantera frågor från medlemmarna. Därför inrättas en telefonlinje för att svara på frågor och fungera som en lots till samverkanspartners, regioner och lokala omsorgsgrupper. Inte minst viktigt blir att lyssna på medlemmarna i deras många gånger tuffa situation.

– I detta läge behöver våra hårt prövade lantbrukare stöd på många olika sätt, ett är att få möjlighet att prata med någon som lyssnar och kan hjälpa en vidare. Detta är en angelägenhet för hela vårt land, det är vårt framtida lantbruk som det ytterst handlar om, säger Palle Borgström, förbundsordförande i LRF.

Telefonlinjen, med nummer 0771-18 08 11, är bemannad vardagar klockan 8.00-17.00 av personer med regional förankring. Telefonlinjen öppnar idag, onsdag den 8 augusti, och kommer att vara bemannad under hösten.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer