Torsdag 28 september 2023

Anmälan till skräpplockardagen öppnar

Foto: Håll Sverige Rent
Foto: Håll Sverige Rent

Nu kan man anmäla sig till Hålla Sverige Rent-dagen som inträffar den 17 september, skriver Håll Sverige Rent i ett pressmeddelande.

Initiativet går ut på att personer runt om i Sverige plockar skräp under samma dag. Dagen ingår i World Cleanup Day och Håll Sverige Rent uppger att det är miljontals i världen som tillsammans plockar skräp den 17 september.

– Vi är många som har tröttnat på skräpet och bokstavligen vill ta saken i egna händer. Förra året hade vi över 130 000 anmälda skräpplockare till Håll Sverige Rent-dagen! I år vill bli ännu fler, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Det är möjligt att anmäla sig själv eller en mindre grupp och man kan även skapa ett öppet eller stängt event på Håll Sverige Rents hemsida. Vid anmälan finns även möjlighet att få hemskickat ett skräpplockarpaket för upp till 10 personer.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Ingen ersättning för skador nära skyddad skog Gör dig redo för höst och vinter! Gör sig redo med nya tomter Litterära herrgården väcktes ur glömskan Så tar sig ditt barn säkert till skolan själv Världsläget styr även modet Katja föreläser om självskadebeteende och ätstörningar Vad vill du egentligen? ”Ett dråpslag mot folkbildningen” 4 av 10 kör för fort utanför skolor