Måndag 3 oktober 2022

Anmälan till skräpplockardagen öppnar

Foto: Håll Sverige Rent
Foto: Håll Sverige Rent

Nu kan man anmäla sig till Hålla Sverige Rent-dagen som inträffar den 17 september, skriver Håll Sverige Rent i ett pressmeddelande.

Initiativet går ut på att personer runt om i Sverige plockar skräp under samma dag. Dagen ingår i World Cleanup Day och Håll Sverige Rent uppger att det är miljontals i världen som tillsammans plockar skräp den 17 september.

– Vi är många som har tröttnat på skräpet och bokstavligen vill ta saken i egna händer. Förra året hade vi över 130 000 anmälda skräpplockare till Håll Sverige Rent-dagen! I år vill bli ännu fler, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Det är möjligt att anmäla sig själv eller en mindre grupp och man kan även skapa ett öppet eller stängt event på Håll Sverige Rents hemsida. Vid anmälan finns även möjlighet att få hemskickat ett skräpplockarpaket för upp till 10 personer.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Hannu Sarenströms ”danska” trädgårdsliv Alla ska få insamling där de bor Köksredskap i glödhet design Hos Odenfönster är varje order unik Utvald av älgflugor Birgitta Fjaestad låter sig inte begränsas Sprakande kulturhöst i Skaraborg Dahlia får hösten att blomma Färre vårdplatser på grund av sjuksköterskebrist S, V och MP vill bilda en rödgrön ledning i regionen