Onsdag 7 juni 2023

Annie Lööf avgår som partiledare

Annie Lööf, Centerpartiet.
Annie Lööf, Centerpartiet.

Efter över elva år som partiledare för Centerpartiet lämnar Annie Lööf uppdraget. Det meddelade hon på torsdagen.

Annie Lööf meddelade att hon sitter kvar som partiordförande tills hennes efterträdare har valts. Det sker på en extrainsatt partistämma om några månader.

I ett inlägg på Facebook förklarar hon sitt beslut:

”Jag lämnar med rak rygg. Med en känsla av stolthet över allt det som Centerpartiet åstadkommit under detta decennium. Jag är stolt över att listan på liberala reformer kan göras lång, politik som utgår från den enskilda människan och hennes frihet.”

”Under elva år har jag lett Centerpartiet. Under min partiledartid har fem val ägt rum, det senaste valet till Europaparlamentet var det bästa någonsin och valresultatet 2018 var det bästa på 30 år, årets valresultat det tredje bästa på 28 år. Vi gjorde precis allt vi kunde i valrörelsen. Precis allt. Men det räckte inte ända fram och jag är inte nöjd med resultatet. Verkligen inte. Men den spurt vi gjorde, den är jag imponerad av och stolt över.”

”Jag är också övertygad om att Centerpartiet behövs nu, mer än någonsin som en grön liberal kraft. Tveka aldrig på att vår tid är nu. Och den värme som jag känt från centerpartister under dessa år, det kommer jag alltid bära med mig närmast hjärtat. Tack för det förtroende som visats mig under alla dessa år.”

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet