Fredag 5 juni 2020

Annorlunda transäsong vid Hornborgasjön

På lördag öppnar Trandansen och naturum Hornborgasjön. I år införs flera åtgärder för att minska risken för spridning av Coronaviruset. Bland annat kommer Tranfestivalen och föredrag inomhus att ställas in.

Tranorna har börjat samlas vid Hornborgasjön. Den 21 mars öppnar därför informationscentralen Trandansen, naturum Hornborgasjön och Café Doppingen för året.

– Vi väljer att öppna eftersom vi tror att det är viktigt att folk kan fortsätta att komma ut i naturen. Därför fortsätter vi också att hålla i guidningar utomhus, säger Sofie Stålhand, föreståndare för naturum Hornborgasjön.

Flera åtgärder genomförs för att minska risken för spridning av Coronaviruset. Bland annat kommer antalet besökare som är inne i lokalerna samtidigt att begränsas.

Besökare uppmanas också att betala enbart med kort eller swish. För att minska riskerna för spridning av Coronaviruset kommer också större evenemang som Tranfestivalen att ställas in. Även föredrag inomhus ställs in.

Istället flyttar verksamheten ut. Fågelvärdar från BirdLife Sverige, Falbygdens fågelklubb och Skövde fågeklubb kommer bland annat att finnas på plats utomhus för att visa fåglar. Även andra guidningar och aktiviteter för barn genomförs utomhus.

– Vi följer noga alla rekommendationer som kommer från myndigheterna. Om det blir några ändringar kommer vi snabbt att berätta om det via vår hemsida, säger Sofie Stålhand, föreståndare på naturum Hornborgasjön.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer