Fredag 14 augusti 2020

Antal döda av covid-19 är nu 36

Vid tisdagens presskonferens med Folkhälsomyndigheten bekräftades 36 dödsfall i Sverige, varav två i Västra Götaland. Myndigheten konstaterar att spridning sker i hela landet.
– Men det drar inte iväg någonstans i landet, säger biträdande statepidemiolog Anders Wallensten.

Vid presskonferensen konstaterade Folkhälsomyndigheten att det sker en allmän smittspridning i hela landet. Samtidigt finns ingen region som drar iväg i jämförelse med andra.

– Vi har ännu inte sett den stora ökning av antalet fall i Stockholmsområdet som vi förväntat oss, säger statepidemiolog Anders Wallensten.

Länets andra dödsfall

Sammanlagt i Sverige konstateras 2272 påvisade coronasmittade. 115 av dessa vårdas inom intensivvården. 38 personer har avlidit till följd av sjukdomen covid-19. 56 procent av de som rapporterats avlidna är män. Medelåldern för de avlidna är 82 år.

Folkhälsomyndigheten anser att antalet fall är för få, för att dra generella slutsatser om dessa patienters bakgrund.

– Ser vi generella tendenser kommer vi gå ut med det, säger Anders Wallenstam.

På tisdagen avled en person vid sjukhuset i Kungälv. Det är det andra dödsfallet i Västra Götaland till följd av coronaviruset. Personen var i 80-årsåldern och tillhörde riskgruppen med andra akuta sjukdomar, uppger SVT Väst.

Globalt konstateras på tisdagen 340 000 smittade och 15 000 döda. Europa har 172 000 smittade och 8700 döda. Samtidigt ökar smittspridningen snabbt i USA.

Västra Götaland

I Västra Götaland är 265 personer påvisat smittade, vilket är en ökning med elva sedan måndagen.

Dock ökar ej antalet patienter på sjukhusen i Västra Götaland. Totalt vårdas på tisdagen 31 patienter, vilket är tre färre än på måndagen. Skaraborgs sjukhus har en inneliggande coronasmittad person. Denne vårdas på intensivvårdsavdelning.

Fördelningen på sjukhusen i Västra Götaland på tisdagen:

Skaraborgs sjukhus: 1 patient, varav 1 på IVA
Södra Älvsborgs sjukhus: 2 patienter, varav 1 på IVA.
NU-sjukvården: 2 patienter, varav 1 på IVA
Sahlgrenska: 22 patienter, varav 7 på IVA
Sjukhusen i Väster: 4 patienter, varav 1 på IVA

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer