Onsdag 26 februari 2020

Arbetsförmedling frågar arbetsgivare

Foto: Arbetsförmedlingen
Foto: Arbetsförmedlingen

Vilka konsekvenser får den allt större bristen på arbetskraft?

De närmaste veckorna kommer över 2 400 arbetsgivare i Västra Götalands län att intervjuas av Arbetsförmedlingen.

Den här veckan gick startskottet för Arbetsförmedlingens prognosarbete. I höst planerar Arbetsförmedlingen att intervjua över 2 000 privata arbetsgivare och drygt 350 offentliga verksamheter runtom i Västra Götalands län.

Intervjuerna resulterar i en prognos om läget och hur framtidsutsikterna ser ut på svensk arbetsmarknad som presenteras i december.

– Vi kommer bland annat att fråga hur bristen på arbetskraft har utvecklats och om den har fått arbetsgivarna att fortsätta sänka sina krav på utbildning och erfarenhet, säger Sara Andersson, arbetsmarknadsanalytiker på Arbetsförmedlingen i Västra Götaland.

Arbetsförmedlingens senaste prognos visade på en urstark arbetsmarknad där sysselsättningen väntas öka med sammanlagt 149 000 personer i landet i år och nästa år. Samtidigt fortsätter  bristen på arbetskraft att stiga, något som bedöms  bromsa tillväxten av jobb.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer