Lördag 23 oktober 2021

Årets kökshjälte kan finnas i Skaraborg

Nu har länsstyrelsen valt ut finalisterna och sex kommuner har gått vidare i tävlingen Årets kökshjälte i Västra Götalands offentliga kök. De som har gått vidare är Hjo, Skövde, Bollebygd, Herrljunga, Munkedal och Vänersborg.

Med priset vill länsstyrelsen uppmärksamma allt bra arbete som på sikt leder till att det tillagas mer mat med svenska och lokala livsmedel i skolor, på sjukhus och inom äldreomsorg.

Ett stort antal nomineringar har inkommit och bland de sex kommuner som har gått vidare finns vinnaren. Vilken kommun det blir presenteras den 26 oktober i samband med en lunch på Regionens hus i Göteborg.

– Varje dag sker det ett fantastiskt arbete ute i våra offentliga kök i länet. Jag är glad att få uppmärksamma dessa eldsjälar som kämpar med begränsad budget men med höga krav och ambitioner, säger Pernilla Fischerström, processledare på Länsstyrelsen Västra Götaland i ett pressmeddelande.

Sedan 2014 driver länsstyrelsen tillsammans med Västra Götalandsregionen ett projekt som stöttar både livsmedelsproducenter och kommuner. Målet är att det ska bli mer lokalproducerad mat i samtliga 49 kommuners offentliga kök i Västra Götalands län.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet