Fredag 25 juni 2021

Avbruten match ska återupptas

Det var den 5 juli som matchen  mellan Stenstorps IF-Skövde KIK i damernas division 4 Nordvästra avbröts  i halvlek. Västergötlands FF:s tävlingskommitté har nu beslutat att matchen återupptas och spelas färdigt vid ett senare tillfälle.

Matchen bröts i halvtidspausen sedan hemmalaget Stentorps IF påpekat att en spelare i Skövde KIK uppvisat förkylningssymptom. Stenstorps IF valde då att inte genomföra den andra halvleken. I sitt yttrande till tävlingskommittén meddelar Skövde KIK att spelaren har allergi.

Tävlingskommittén bedömer inte att något av lagen är mer ansvarigt än det andra för det inträffade. Kommittén väljer därför att besluta på samma sätt som om en match skulle avbrytas på grund av oförutsedda händelser som exempelvis åska eller svår spelarskada. I sådant fall är det normalt att matchen återupptas senare.

Ställningen då matchen bröts var 1-1. Föreningarna är nu ombedda att fastställa datum då matchen ska slutföras.

Tävlingskommittén menar att kommunikation mellan föreningar i god tid före match är viktig för att undvika att liknande händelser uppstår.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet