Torsdag 28 september 2023

Avråder från bad i Boulognersjön

PROBLEM. Skövde kommun avråder nu från bad i Boulognersjön. Orsaken är tekniska problem, som innebär att det inte går att garantera vattenkvaliteten.
PROBLEM. Skövde kommun avråder nu från bad i Boulognersjön. Orsaken är tekniska problem, som innebär att det inte går att garantera vattenkvaliteten.

På grund av tekniska problem så avråder nu Skövde kommun allmänheten från att bada i Boulognersjön. Avrådan gäller från och med 31 maj.

De tekniska problem som har uppstått rör tillförsel av vatten till sjön. Då Boulognersjön är beroende av ett ständigt tillflöde av vatten kan inte kommunen garantera tillräckligt god vattenkvalitet under tiden som problemet kvarstår. De senaste vattenproverna visar dock på god vattenkvalitet, men det kan komma att ändras allteftersom tiden går innan inflödet av vatten fungerar igen.

Hoppas på snabb lösning

– Vi jobbar så fort vi kan med att lösa problemet och vi förstår att det kommer olägligt nu under försommarens varma dagar. Vi kommer att genomföra vattenprover mer frekvent och presentera dessa på vår hemsida tills problemet är löst, säger David Einarsson, Gatu- och naturchef på Skövde kommun, i ett pressmeddelande.

Förhoppningen är att problemet ska vara åtgärdat inom en vecka, med förbehåll av att det kan dra ut på tiden. På skovde.se/boulognersjon kommer uppdaterad information att kommuniceras ut.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Ingen ersättning för skador nära skyddad skog Gör dig redo för höst och vinter! Gör sig redo med nya tomter Litterära herrgården väcktes ur glömskan Så tar sig ditt barn säkert till skolan själv Världsläget styr även modet Katja föreläser om självskadebeteende och ätstörningar Vad vill du egentligen? ”Ett dråpslag mot folkbildningen” 4 av 10 kör för fort utanför skolor