Lördag 18 augusti 2018

”Boverket silar mygg och sväljer kameler”

Boverkets förslag att förbjuda installation av äldre vedspisar har fått Centerpartiets distriktsordförande Kent Folkesson att gå i taket.
– Ett praktexempel på att sila mygg och svälja kameler, säger han.

-Det är självklart att vi gemensamt ska göra vad vi kan för att minska utsläppen i vår miljö. Men Boverkets senaste förslag om att det inte ska vara tillåtet att installera farfars gamla vedspis då vi renoverar köket, det är helt uppåt väggarna, säger Kent Folkesson (C) vid ett seminarium om bioenergi i Götene på fredagen.

Han påpekar att merparten av de spisar och kaminer som restaureras, oftast används som mysfaktor och för att hjälpa till att hålla nere energikostnaden då det är riktigt kallt.

-Att ett statligt verk ens utreder detta är ett inget mer än resursslöseri. Kraften borde istället läggas på att komma åt de riktiga utsläppen som kommer från förbränning av olja, kol och gas, säger Folkesson.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet