Torsdag 1 juni 2023

Breddar Skövdes utbud

BREDDAS. Med hjälp av en utomhusarena på Billingen ska utbudet i Skövde breddas ytterligare.
BREDDAS. Med hjälp av en utomhusarena på Billingen ska utbudet i Skövde breddas ytterligare.

I samband med justeringen av budgeten kommer Skövde kommun att skjuta till ytterligare 31 miljoner till att möjliggöra en utomhusarena på Billingen. Syftet med en utomhusarena är att bredda destinationens utbud och attraktivitet.

En utomhusarena skapar möjligheter för aktörer och föreningar att genomföra evenemang, aktiviteter och tävlingar året runt. Något som i sin tur bygger upp ett ökat antal besökare.

– Alla partier är överens om att vi inte bara vill bygga ett tak över bandybanan utan skapa ett mervärde för hela Billingen. Arenan skapar möjligheter för att i större utsträckning än idag kunna erbjuda olika evenemang och aktiviteter, säger Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande.

Ett landmärke på Billingen

Att bygga ett tak på bandyplanen var redan beslutat sedan tidigare i den budget som samtliga partier kom överens om i juni i år. Nu när budgeten justeras skjuts 31 miljoner kronor till för att forma en utomhusarena på Billingen. De extra medlen innebär att man ökar fokus på det estetiska, skapar läktare under tak och åtgärdar infrastruktur. Totalt satsas 61 miljoner kronor på utomhusarenan som tillsammans med Billingecentret skapar ett landmärke på Billingen.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1 När vill du bli firad? De vill skydda skaraborgska berg från uranbrytning De lyfter fram dold kvinnohistoria På plats i demokratins högborg Gemenskap är drivkraften i spelföreningen Ökad självmordsrisk för äldre män på landsbygd