Fredag 20 juli 2018

C i Skaraborg siktar på två riksdagsmandat

Ulrika Carlsson, Skövde, föreslås toppa Centerpartiets riksdagslista i Skaraborg även valet 2018.
Ulrika Carlsson, Skövde, föreslås toppa Centerpartiets riksdagslista i Skaraborg även valet 2018.

Ulrika Carlsson, Skövde, föreslås toppa Centerpartiets riksdagslista i Skaraborg inför valet nästa år.
Hon följs på listan av Kent Folkesson, Lidköping, Louise Grabo, Vara, och Leif Walterum, Skövde.

Centerpartisterna är fyllda av tillförsikt inför valet 2018. Förra valet fick partiet på riksplan 6,1 procent. Utifrån dagens opinionsmätningar så är stödet nästan fördubblat.  För Skaraborg innebär det att partiet har stora chanser att öka från ett till två riksdagsmandat nästa år.

-Opinionssiffrorna går helt klart uppåt, säger Irene Karlsson, Vara, som på onsdagen presenterade nomineringskommitténs förslag till riksdagslista.

Som etta på listan föreslås omval av Ulrika Carlsson, Skövde. Hon har suttit i riksdagen sedan 2006 och har därmed goda möjligheter att få göra en fjärde period i den lagstiftande församlingen. Hon är också vice gruppledare för Centerpartiet i riksdagen.

Som tvåa föreslås partiets distriktsordförande Kent Folkesson, Lidköping. Trea är centerungdomens vice ordförande Louise Grabo, Vara. Därefter kommer Leif Walterum, Skövde, som vid årsskiftet lämnar sin kommunalrådspost i Skövde.

På plats fem finns Karola Svensson, Falköping, och på plats sju Tobias Leverin, Grästorp.

Gunilla toppar regionlistan

På listan till regionfullmäktige finns inte oväntat de båda nuvarande ledamöterna Gunilla Druve Jansson, Skara, som etta och Ulf Eriksson, Falköping, som tvåa.

I valet till Västra Götalandsregionen ser partiet goda möjligheter att ta tillbaka det tredje mandat som partiet tidigare förlorat.

-Och kanske ta något ytterligare, säger Lennart Pettersson, Skara, som också ingått i nomineringskommittén.

Trea på listan är Frida Nilsson, Lidköping, fyra är Linnea Hultmark, Hjo, och femma Hans Johansson, Falköping.

Nomineringskommitténs förslag har föregåtts av en rådgivande omröstning där drygt 500 medlemmar deltagit. Det innebär att en tredjedel av medlemmarna har röstat.

Vallistorna fastställs slutligt på partiets nomineringsstämma lördagen den 10 november.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer