Onsdag 26 september 2018

Betala Västtrafikbiljetten med Swish

Nu går det att betala Västtrafikbiljetten med Swish i appen Västtrafik To Go. Tidigare var det endast kontokort som gällde för biljettköp i appen Västtrafik To Go.

Nu kan resenärer även betala sin resa med den mobila betaltjänsten Swish. Därmed blir det möjligt att använda Västtrafik To Go även för dem som inte vill eller kan registrera ett kontokort i appen. Funktionen har varit efterfrågad.

— Vi har lyssnat på våra kunder och många, framförallt yngre och de som åker mer sällan, har velat swisha pengar för sin biljett istället för att betala med kort. Därför känns det extra kul att vi nu har tjänsten på plats, säger Maria Björner Brauer, enhetschef försäljning och marknad på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Drygt fem miljoner svenskar har anslutit sin mobiltelefon till tjänsten Swish. Den ärätillgänglig för alla över nio år, (åldersgränsen varierar med vilken bank kunden är ansluten till).

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet