Torsdag 16 augusti 2018

Kompensera för sena EU-utbetalningar?

– Avser statsrådet att på något sätt ta initiativ för att kompensera de lantbrukare som har drabbats av de sena EU-utbetalningarna? Den frågan ställer riksdagsledamot Sten Bergheden (M) till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

-Det är varken rimligt eller acceptabelt att Sveriges lantbrukare har fått vänta så länge på sina EU-ersättningar, många lantbrukare i Sverige och i Skaraborg har inte ens fått ut sina ersättningar för 2015 än, säger Sten Bergheden (M), Mariestad.

-När man reser runt bland lantbrukare, nu senast i Skaraborg, kommer ständigt frågan om de försenade EU-utbetalningarna upp, konstaterar han.

Därför riktar han nu sin fråga i riksdagen, direkt till landsbygdsministern.

-Samhället måste sköta sina åtaganden och betala ut ersättningarna i tid, annars riskerar många lantbrukare hamna i likviditetskris på grund av de försena utbetalningar, menar Sten Bergheden.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet