Torsdag 2 juli 2020

Essunga är mest inkluderande

Essunga kommuns kommunalråd Daniel Andersson.
Essunga kommuns kommunalråd Daniel Andersson.

Essunga kommun har av tidningen Dagens samhälle utsetts till Sveriges mest inkluderande kommun.

-Det är jätteroligt såklart och förvånande på ett sätt, men ändå inte, då vi har ett väletablerat samarbete mellan kommun, näringsliv och föreningsliv, säger kommunalrådet Daniel Andersson (M) till tidningen NLT.

Dagens samhälle visar att våldsbrott är sällsynta i Essunga kommun som dessutom har få med försörjningsstöd, högt valdeltagande. Dessutom uppvisar kommunen positiva resultat när det gäller att få nyanlända till jobb eller studier.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
78 000 kronor till Barncancerfonden Seger för hästnäringen som får friskvårdsstatus Widegren (M) ny ordförande i IPU:s finanskommitté Bilquiz istället för bilträff Digitala vårdmöten ökade med över 200 procent – på en månad Eldningsförbudet upphör i flera kommuner Johnny undersökte äldres attityder kring covid-19 Ridklubben investerar för att minska energiförbrukningen Vardagshjältarna! Fler kommuner vill ha miljömärkt fjärrvärme