Torsdag 28 september 2023

Essunga vill få fler att upptäcka bygden

I Essunga kommun finns flest egenföretagare i hela Skaraborg. Den drivkraften vill kommunen använda för att fortsätta utveckla bygden. Nu bjuder tjänstemän och politiker in lokala företag till en träff kring kommunens besöksnäring.

Under året har Essunga kommun satsat på att intensifiera och utveckla samarbetet med lokala företag. Nu senast genom ett företagssafari där representanter från kommunen tillsammans med företagare besökt lokala industrier.

Den 26 september är det dags för nästa träff. Denna gång med fokus på verksamhetsplanering inför 2023 och alla företagare är välkomna. På plats för att möta företagarna finns tjänstemän och politiker.

Planerade exploateringar och kommande års ekonomiska förutsättningar är lite av det som kommer att lyftas. Hur påverkar exempelvis energikrisen och Ukrainakriget den lokala ekonomin?

Syftet är att erbjuda företagen större insikt i kommunens förutsättningar och satsningar under 2023. Genom workshops under träffen hoppas kommunen att på ett bättre sätt få ta del av och fånga upp det privata näringslivets idéer och infallsvinklar.

– Det är tillsammans vi bygger vårt framtida Essunga kommun. Att träffa våra lokala företagare och tillsammans utveckla idéer och justera vår väg framåt är en viktig del av detta arbete. Vi är den kommun i hela Skaraborg som har flest egenföretagare – det finns med andra ord en enorm drivkraft och vilja som är hela bygden till gagn, säger kommundirektör Cecilia Trolin, i ett pressmeddelande.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Ingen ersättning för skador nära skyddad skog Gör dig redo för höst och vinter! Gör sig redo med nya tomter Litterära herrgården väcktes ur glömskan Så tar sig ditt barn säkert till skolan själv Världsläget styr även modet Katja föreläser om självskadebeteende och ätstörningar Vad vill du egentligen? ”Ett dråpslag mot folkbildningen” 4 av 10 kör för fort utanför skolor