Torsdag 2 juli 2020

Essungaföräldrar tar över barnomsorg

Föräldrar tar över den pedagogiska barnomsorgen Solåker i Essunga station, när kommunen lägger ner verksamheten.

Barn- och utbildningsnämnden i Essunga kommun lägger ner den pedagogiska barnomsorg Solåker, för att spara 1,2 miljoner kronor. På måndagskvällen godkände kommunfullmäktige i Essunga förslaget.

Nu protesterar föräldrarna.

– Det är som ett hem. När man lämnar sin ettåring till verksamheten, så känns det som ett hem, säger föräldern Stina Nilsson till P4 Skaraborg.

Tillsammans med andra föräldrar är hon nu beredd att ta över verksamheten och driva den i privat regi. Politikerna i kommunen uppger till P4 Skaraborg att de  uppmuntrar detta.

Solåker vänder sig till barn mellan ett och tolv år. Det är en pedagogisk verksamhet, och är inte en förskola.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
78 000 kronor till Barncancerfonden Seger för hästnäringen som får friskvårdsstatus Widegren (M) ny ordförande i IPU:s finanskommitté Bilquiz istället för bilträff Digitala vårdmöten ökade med över 200 procent – på en månad Eldningsförbudet upphör i flera kommuner Johnny undersökte äldres attityder kring covid-19 Ridklubben investerar för att minska energiförbrukningen Vardagshjältarna! Fler kommuner vill ha miljömärkt fjärrvärme