Torsdag 30 mars 2023

Nordiska grillmästare gör upp i Nossebro

Pernilla Nilsson.
Pernilla Nilsson.

Nordiska mästerskapen i grillning kommer till Nossebro. Sedan tidigare har det varit klart att SM i Grill och BBQ ska hållas på orten i maj. 

Detta är andra gången någonsin som Nordiska mästerskapen i Grill & BBQ anordnas i Sverige och det kommer alltså att ske i Nossebro. I år fyller Essunga kommun 40 år vilket bland annat firas med en jubileumshelg den 26 till och med den 28 maj. Det är under denna helg som Nordiska mästerskapen kommer arrangeras på orten.

– Vi har ett digert program under jubileumshelgen med något för alla smaker – och detta blir som grädden på moset. Det känns verkligen jättekul att kunna bjuda in kommuninvånare och besökare till ett nordiskt Mästerskap! Mer välsmakande kan det nog inte bli, skrattar kultur- och fritidschef Nettan Larsson, i ett pressmeddelande.

De senaste åren har grill-SM- arrangerats i Landskrona, men i år byts alltså Skåne mot Skaraborg när Nossebros frodiga landskap får agerar kuliss åt tävlingarna. Det blir den yta i centrala Nossebro som den sista onsdagen varje månad används för att arrangera den 120 år gamla marknaden som intas av grill-kombattanter, hungriga besökare och doften av nygrillat.

Inför tävlingarna i Nossebro kommer kvaltävlingar att hållas i Stockholm, Göteborg, Gävle och Helsingborg.

– Att dessa stora städer har deltävlingarna men att själva finalen hålls i Nossebro, det tycker jag är så häftigt och visar på landsbygdens styrkor och enorma möjligheter. Det finns en kraft här i litenheten och det naturnära. Vi ligger ju som ett naturskönt nav mitt i en stark tillväxtregion och nu blir vi för en helg centrum för Nordiska mästerskapen. Det känns väldigt kul, konstaterar kommunutvecklare Pernilla Nilsson.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet