Torsdag 30 mars 2023

Separering av matavfall även i Essunga

Essunga kommun tar nu fram förslag på hur hushållen i framtiden ska separera matavfall och restavfall.  

Essunga, Grästorp och Vara kommuner har inga system för separering av matavfall i hushållen, uppger tidningen NLT. Något som införts i de flesta kommuner i landet. Endast 70 av 290 kommuner saknar denna miljövänliga avfallshantering.

Nu ska det bli ändring. I Essunga planerar kommunen för ett nytt system för avfallssortering. Det finns olika alternativ att studera. Till exempel olikfärgade påsar för olika typer av avfall liksom olika varianter på sopkärl med flera fack.

– Vilket system vi än väljer så ska det hålla över tid, säger kommunalrådet Daniel Andersson (M) till NLT.

Nu söker kommunen dispens från Naturvårdsverket för att inte ha infört systemet. Men kommunen bedömer att ha ett system på plats under 2021.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
För lite frukt och grönt enligt ny undersökning Veterinärmuseet i Skara är världsunikt Höjda arbetsgivaravgifter för ungdomar slår hårt De är rädda att förlora sina hem när ny plan antas Krukmakaren som blev en pionjär Kan klara miljömål med hjälp av stora däggdjur Delar av sjukhusens underskott skrivs av Västtrafik sänker priset på biljetter Riktlinjer kring skyddsjakt Krig och kärlek i debutroman