Lördag 14 december 2019

Ingvor Bergman nytt kommunalråd

Ingvor Bergman (S) föreslås bli nytt kommunalråd i Falköpings kommun. Men valet bordlades på måndagskvällen och avgörs först den 24 juni.
Ingvor Bergman (S) föreslås bli nytt kommunalråd i Falköpings kommun. Men valet bordlades på måndagskvällen och avgörs först den 24 juni.

Ingvor Bergman (S) blir nytt kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen i Falköping. Hon efterträder Dan Gabrielsson (S) som avsagt sig uppdraget.

Socialdemokraterna i Falköping nominerar Ingvor Bergman (S) till ny ordförande i kommunstyrelsen.
Ingqvor Bergman har lång erfarenhet av kommunpolitiken och är idag gruppledare för S i Falköping. Hon är ledamot av kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Därtill ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Vi var överens om att Ingvor Bergman är den politiker med mest bredd och erfarenhet, säger Kelesh Hussein som är ordförande för Socialdemokraterna i kommunen.

Vid kommunfullmäktiges möte den 27 maj kommer först Dan Gabrielssons avsägelse behandlas och beviljas. Därefter sker val av ordförande i kommunstyrelsen.

Falköping styrs av en majoritet bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet och kristdemokraterna. Dan Gabrielsson slutar som kommunalråd efter att Centerpartiets och kristdemokraterna uttalat bristande förtroende för honom.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer