Fredag 20 juli 2018

Ljusare för vårdcentraler i Falköping

Det ljusnar för flera vårdcentraler i Falköpings kommun. Falköpings Tidning rapporterar att det går bättre för Närhälsans vårdcentral Oden i Falköping.

Tidigare har vårdcentralen brottats med bekymmer med såväl ekonomi som bemanning. Men nu vänder det, menar chefen Lena Torstensson:

-Vi har anställt läkare som kommer från Sverige, Tjeckien, Spanien, Syrien och Palestina, säger hon till Falköpings Tidning. Gemensamt för alla är att de bosatt sig här, några har barn i skolan och de siktar på att bli kvar, säger hon till Falköpings Tidning.

På Närhälsan i Stenstorp ser det också ljusare ut. I våras drabbades centralen av att flera sjuksköterskor och någon läkare slutade. Nu har ett par nya distriktsskötersketjänster rekryterats.

Nya chefen Eva Örnskog säger till Falköpings Tidning att man också jobbar på att lösa läkarbemanningen. Men tills vidare gäller hyr- och stafettläkare. Vårdcentralen Stenstorp har cirka 3000 listade patienter.
Närhälsan ägs av Västra Götalandsregionen.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer