Onsdag 26 juni 2019

Ny friskola i Åsle

Foto: Eva Westin/arkiv
Foto: Eva Westin/arkiv

Falköping får en ny friskola när byborna i Åsle startar en kooperativ friskola.

När Falköpings kommun våren 2017 fastställde sin nya skolorganisation var det flera skolor som ska läggas ner. En av dessa är skolan i Åsle.

Men föräldrar och bybor vill annat. Förra vintern påbörjade det arbetet med att dra igång en friskola. För ett år sedan bildades också kooperativet Åsle friskola ekonomisk förening.

Enligt Falköpings Tidning är det nu klart att föreningen går in med en ansökan till Skolinspektionen om att få starta en friskola hösten 2020. Ansökan ska vara inne under januari månad.

Den tänkta friskolan ska bedriva undervisning för ett 60-tal elever i årskurserna F-6. Dessutom vill föreningen starta en förskola.

I dag går cirka 50 elever i årskurserna F-5 I Åsle. Föräldraföreningen har gjort en enkät om intresset bland föräldrarna.

– I princip alla som går på skolan i dag vill vara kvar, säger föreningens styrelseledamot Sara Wallemyr till Falköpings Tidning.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet