Måndag 26 juli 2021

Sara och Anders är årets landsbygdsföretagare

Årets landsbygdsföretagare Väst Anders Nilsson och Sara Wallemyr mottog diplom och blommor från Anders Wallskog, vice ordförande för Landshypotek Ekonomisk Förening region Väst. Foto: Landshypotek Bank
Årets landsbygdsföretagare Väst Anders Nilsson och Sara Wallemyr mottog diplom och blommor från Anders Wallskog, vice ordförande för Landshypotek Ekonomisk Förening region Väst. Foto: Landshypotek Bank

Landshypotek Ekonomisk Förening region Väst har utsett Anders Nilsson och Sara Wallemyr på Skattegården i Mularp, Falköping, till Årets Landsbygdsföretagare i regionen.

Prisutdelningen skedde under onsdagen, med kaffe och tårta. På plats för att överräcka diplom, presentkort till lokal restaurang samt blommor var från Landshypotek Ekonomisk Förening region Väst, vice ordförande Anders Wallskog, styrelseledamot Malin Brättemark samt från bankens kontor i Skara Johan Hernefur-Persson och Maire-Anne Wallentinsson.

– Det känns som en stor ära att få det här erkännandet. Vi har kämpat mycket med att bygga upp verksamheten och det är jätteroligt att det uppmärksammas. Att vi dessutom är de första som får den här utmärkelsen i regionen känns fantastiskt, säger Sara Wallemyr som tillsammans med sin sambo Anders Nilsson driver företaget Sara och Anders lantbruk.

Motiveringen lyder:

”Sara och Anders är unga engagerade lantbruksentreprenörer som har valt att utveckla sitt företag med flera olika grenar. Idag består verksamheten av skog, växtodling, nötköttsproduktion, jordgubbar för självplock och entreprenad för spridning av aska i skogen. Sara och Anders kompletterar varandra väl i det dagliga arbetet och höjer varandras kunskapsnivåer. De har en stor entreprenörsanda med fokus på lönsamhet i sitt lantbruksföretag och utvecklar verksamheten i deras egen takt. Deras gemensamma engagemang för att utveckla såväl företaget som landsbygden är imponerande och gör dem till ett mycket gott exempel på landsbygdsföretagare i regionen.”

Sara Wallemyr och Anders Nilsson driver tillsammans företaget Sara och Anders lantbruk. De kunde ingenting om jordgubbar när de bestämde sig för att starta självplock för några år sedan. Idag kommer besökare från hela Skaraborg för att plocka och köpa deras söta jordgubbar. Jordgubbslandet ligger vackert på Mularpsbergets västsluttning.

Sara och Anders bedriver också lantbruk med växtodling och djurhållning. Sara är utbildad agrotekniker och har tidigare bland annat jobbat med vindkraft; Anders startade sitt första företag redan på gymnasiet.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet