Tisdag 25 september 2018

Försökte muta häktesvakt i Skövde med 150 000

Foto: Polisen
Foto: Polisen

Den anhållne 26-åringen ville komma åt ett vapen som fanns i en beslagtagen bil inne på polisens husgård i Skövde. Då erbjöd han arrestvakten 150 000 kronor för att denne skulle öppna grindarna till gården och hjälpa 26-åringen att ta sig till fordonet.

Nu åtalas mannen misstänkt för bland annat grovt givande av muta.

Enligt stämningsansökan ska brottet bedömas som grovt eftersom det var ”ett angrepp på särskilt ansvarsfull ställning och avsett ett betydande belopp”.

Mannen åtalas också för grovt olaga hot, tillgrepp av fortskaffningsmedel och övergrepp i rättssak sedan han hållit en pistol nära en bilägares huvud och tvingat till sig fordonet. I samband med bilstölden ska 26-åringen också ha sagt till bilägaren att inte ringa polisen eftersom han vet vilka som är ägarens fru och barn.

Den åtalade nekar till anklagelserna men erkänner brott mot vapenlagen sedan polisen påträffat fem patroner av kaliber 22 i mannens bostad.

/ TT

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer