Torsdag 2 juli 2020

Fri tandvård upphör för 24-åringar

Idag beslutar regionstyrelsen om att fri tandvård till unga det år de fyller 24 år upphör från och med 1 mars 2020. Regionen anpassar därmed sitt regelverk till de nationella bestämmelser som ger alla upp till 23 år fri tandvård.

På tisdagens sammanträde med regionstyrelsen föreslås att fri tandvård till unga det år de fyller 24 år upphör från och med 1 mars 2020. Dessutom får hälso- och sjukvårdsstyrelsen i uppdrag att ta fram en åtgärdsplan och justera pågående avtal inför genomförandet.

Den fria barn och ungdomstandvården i Västra Götalandsregionen förlängdes år 2008, och har därefter successivt utökats till och med det år en individ fyller 24 år.

År 2017 infördes, genom lagändring, en nationell förlängning till och med 23 år. Fri tandvård till de som är 24 år har därefter varit ett regionalt beslut.

Västra Götalandsregionen anpassar nu sitt erbjudande om fri tandvård till unga till den nationella nivån.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
78 000 kronor till Barncancerfonden Seger för hästnäringen som får friskvårdsstatus Widegren (M) ny ordförande i IPU:s finanskommitté Bilquiz istället för bilträff Digitala vårdmöten ökade med över 200 procent – på en månad Eldningsförbudet upphör i flera kommuner Johnny undersökte äldres attityder kring covid-19 Ridklubben investerar för att minska energiförbrukningen Vardagshjältarna! Fler kommuner vill ha miljömärkt fjärrvärme