Fredag 25 juni 2021

Golfen fortsätter att växa

PRISAS. Lundsbrunns GK blev nyligen utsedd till årets golfklubb i Sverige av före­ningen Golfjournalisterna.
PRISAS. Lundsbrunns GK blev nyligen utsedd till årets golfklubb i Sverige av före­ningen Golfjournalisterna.

Under förra året ökade antalet golfrundor i Skaraborg, mycket beroende på coronapandemin.

Intresset för att spela golf verkar inte minska i år – tvärtom.

När coronapandemin slog till under förra året var det tufft för många verksamheter. Det gällde dock inte golfen, som upplevde en av dem mest intensiva säsongerna på länge. Det var köer till nybörjarkurserna och till starttiderna på banorna.

På Lundsbrunns golfklubb ökade antalet spelade rundor med 30 procent under förra året och totalt spelades det 36 250 rundor på banan 2020. Just Lundsbrunn fick tidigare i år en utmärkelse då föreningen Golfjournalisterna utsåg Lundsbrunn till årets golfklubb i Sverige.

Utmärkelse till Lundsbrunn

– Det betyder jättemycket. Det känns väldigt bra att kunna dela detta med alla i personalen och alla våra medlemmar, för alla har varit med och bidragit till detta. Vi har gjort det tillsammans. Det är en väldigt bra marknadsföring och det här sprider sig i hela landet. Många kanske läser det och tänker att det är en bana som vi måste besöka, sade Lundsbrunns klubbchef till Skaraborgsbygden när det stod klart att Lundsbrunn fått utmärkelsen.

I år gör Lundsbrunn om banan på ett par hål. Det ska bland annat bli en damm vid hål fyra.

En annan bana som bygger om är Billingens GK. Det är en kuperad bana som i år får en uppdatering. Billingen bygger om hålen tre, fyra, fem och nio.

Vara-Bjertorp i topp

Ett golfhål som har blivit känt utanför Skaraborg är det tionde på Töreboda GK. När det ska göra listor över landets vackraste hål hamnar detta ofta på den övre halvan av listan. Det är ett par tre, med mycket vatten runt omkring. Här krävs det koncentration för att få bollen att stanna på greenen.

En annan bana som ofta nämns när listor ska göras är Vara-Bjertorp GK. Tidningen Golf Digest har rankat banan som den bästa i Västergötland hela nio gånger.

Golfklubbar i Skaraborg:

Billingens GK, Lundsbrunns GK, Sköv­de GK, Falköpings GK, Lidköpings GK, Kni­stad G&CC, Läckö GK, Ekarnas GK, Vara-Bjertorp GK, Hökensås GK, Marie­stads GK, Töreboda GK, Brevikens GK, Rib­bings­fors GK.

Källa: Västergötlands golfförbund.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet