Torsdag 2 juli 2020

Göta kanal ställer in kryssningar

Göta kanal kommer inte att köra några kryssningar i sommar. Foto: Göran Billeson
Göta kanal kommer inte att köra några kryssningar i sommar. Foto: Göran Billeson

Efter en tids ovisshet kring de coronarelaterade restriktionerna ser inte Strömma längre en rimlig möjlighet att trafikera Göta kanal i sommar.

Med ett tak på max femtio passagerare och övervägande del internationella äldre gäster tvingas Strömma att ställa in säsongen för kryssningsbåtarna Wilhelm Tham, Juno och Diana.

Bara för några månader sedan var Strömmas bokningstryck så högt att man planerade för att sätta in extraturer. De tyska bokningarna hade då ökat med över 80 procent.

– Tråkigt men förståeligt säger AB Göta kanalbolags VD Roger Altsäter i ett pressmeddelande. Att glida fram på Sveriges längsta kanal och lägga till vid historiska platser för att sedan inta sin egen middagsplats vid kaptenens bord, är en reseupplevelse utöver det vanliga.

– Totalt har vi åtta kryssningsbåtar på Göta kanal. Som det ser ut nu så kommer hälften av dem att gå dagsturer. Jag lider verkligen med rederierna som har tuffa förutsättningar med det begränsade antalet gästerna som tillåts ombord.

– Desto roligare är det att konstatera att allt fler fritidsbåtar väljer att boka en Göta kanalresa i år. I dagsläget har vi faktiskt fler bokningar än i fjol, konstaterar Roger Altsäter. I en egen eller hyrd fritidsbåt behöver man inte trängas och vi begränsar också antalet båtar vid slussning till fyra stycken för att hålla extra distans.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
78 000 kronor till Barncancerfonden Seger för hästnäringen som får friskvårdsstatus Widegren (M) ny ordförande i IPU:s finanskommitté Bilquiz istället för bilträff Digitala vårdmöten ökade med över 200 procent – på en månad Eldningsförbudet upphör i flera kommuner Johnny undersökte äldres attityder kring covid-19 Ridklubben investerar för att minska energiförbrukningen Vardagshjältarna! Fler kommuner vill ha miljömärkt fjärrvärme