Söndag 2 oktober 2022

Astro i Skara köper Lundsbrunns Kurort

Christer Kjellner, Erling Gustafsson från Astro Sweden AB och Patrik Meijer från Sparbanken Skaraborg i Skara.
Christer Kjellner, Erling Gustafsson från Astro Sweden AB och Patrik Meijer från Sparbanken Skaraborg i Skara.

Den anrika kurorten i Lundsbrunn, som gick i konkurs för några månader sedan, är nu såld till skaraföretaget, Astro Sweden AB. I köpet ingår hela konkursboet med samtliga ingående fastigheter och inventarier, uppger konkursförvaltare Peter Bengtsson. 

Astro Sweden AB ägare Christer Kjellner och Erling Gustafsson, är mycket glada över att affären kunnat komma till stånd.

– Vi såg tidigt en stor potential i anläggningen säger Christer Kjellner.

– Lundsbrunns kurort med hotell, restaurang, konferens och Spa kommer nästa år återigen att öppnas upp för allmänheten. Ett av syftena med köpet är även ett framtida eget behov för den utbildningsverksamhet inom natur och vetenskap, som bedrivs inom Astro idag.

– Astros avsikt är att rusta upp hela brunnsanläggningen med hotell, konferens och Spa till en attraktiv plats. Anläggningen ligger i en mycket vacker miljö med en stor parkanläggning om ca tio hektar, så potentialen är stor på många plan säger Erling Gustafsson.

Sparbanken Skaraborg, som är en av de större fordringsägarna i konkursen, är också glada över att en bra lösning med lokala ägare kommit till stånd. Man ser en stor möjlighet för bygden och Lundsbrunn som ort, att den ska kunna utvecklas på ett positivt sätt.

Lundsbrunns kurort har historiska anor sedan början av sjuttonhundratalet. Då drack man hälsobringande vatten i stora mängder från Odens källa. Därefter har verksamheten förändrats och utvecklats under de snart trehundra gångna åren med brunnspark, kyrka, Spa, restaurang, boende och konferens. Nu börjar nästa epok för kurorten i Lundsbrunn.

Astro driver sedan tidigare verksamhet inom områdena astronomi, optik, jakt, skytte, outdoor och utbildning inom naturvetenskap i Skara. Bolaget äger även sedan tidigare ett fastighetsbestånd i Skara.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Hannu Sarenströms ”danska” trädgårdsliv Alla ska få insamling där de bor Köksredskap i glödhet design Hos Odenfönster är varje order unik Utvald av älgflugor Birgitta Fjaestad låter sig inte begränsas Sprakande kulturhöst i Skaraborg Dahlia får hösten att blomma Färre vårdplatser på grund av sjuksköterskebrist S, V och MP vill bilda en rödgrön ledning i regionen