Lördag 3 juni 2023

Broholmskolan kritisk mot Götene kommun

Västerbyskolan i Götene.
Västerbyskolan i Götene.

Broholmskolan är kritisk mot att Götene kommun nu hyr ut Västerbyskolan till Olinsgymnasiet. När Broholmskolan ville hyra samma lokaler, för en ny friskola, sa kommunen nej.

Privata Broholmskolan i Lidköping är besvikna på Götene kommun. För ett par år sedan ville företaget starta en grundskola i Götene och ville hyra Västerbyskolan. Men då ville kommunen inte hyra ut lokalerna till Broholmskolan.

Nu hyrs lokalerna istället ut till privata Olinsgymnasiets Campus Götene.

– Helt plötsligt finns det plats i lokalerna. Vi känner oss bedrövade och besvikna säger Olinsgymnasiets skolchef Marie Pilfalk till tidningen NLT.

Kommundirektör Jerker Andersson Liljestrand påpekar att en ny grundskola skulle innebära strukturella förändringar för Götenes skolväsende. Men ett gymnasium innebär att pengar som kommunen betalar till gymnasieskolor i andra kommuner, med en lokal gymnasieskola, stannar i Götene.

– Det är två skilda saker som påverkar kommunen på olika sätt, säger han till NLT.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer