Söndag 23 september 2018

I Lundsbrunn vågar man vara snäll

Hösten 2015 fördubblades invånarantalet i Lundsbrunn när kurorten blev en stor flyktingmottagning. I veckan prisades Lundabyns skola för sina insatser.
Hösten 2015 fördubblades invånarantalet i Lundsbrunn när kurorten blev en stor flyktingmottagning. I veckan prisades Lundabyns skola för sina insatser.

Lundabyns skola i Lundsbrunn prisas för sina insatser under flyktingmottagningen hösten 2015. På torsdagen fick skolan ”Våga vara snäll”-stipendiet i Uppsala.

Sedan 2014 delas ”Våga vara snäll”-stipendiet ut i Uppsala. Bakgrunden är att Pelle Svanslös inte bara är en lustig sagofigur.

Hans grundvärderingar om alla människors lika värde har sedan debuten 1939 varit en genomgående röd tråd i Gösta Knutssons berättelser om honom och hans kamrater.

”Ingen har allt men alla har nå’t” och ”Det spelar ingen roll om man har svart eller vit nos, det handlar om hur man är” är några exempel på de kloka ord som Pelle har sagt under åren.

Därför finns Pelle Svanslös Våga Vara Snäll-stipendium som delades ut den 12 oktober, på Gösta Knutssons födelsedag.

I år var en, av två, stipendiater Lundabyns skola i Lundsbrunn. Lundabyn får priset för skolans förtjänstfulla insatser under flyktingmottagningen hösten 2015.

Över en natt fördubblades invånarantalet i Lundsbrunn och skolan ställdes inför stora utmaningar. Såväl personal som elever visade stort engagemang och hjälpte till för att integrera de asylsökande barnen.

Stipendiet delas ut av företaget Sagogränd AB i Uppsala.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer