Torsdag 1 juni 2023

Klartecken för Dafgårds utbyggnad i Källby

Foto: Eva Westin
Foto: Eva Westin

Detaljplanen för Dafgårds utbyggnad i Källby ligger fast.  Mark- och miljööverdomstolen har beslutat att inte överpröva tidigare dom i ärendet.

Dafgårds i Källby planerar en utbyggnad som innefattar ett 45 meter högt lagertorn. Detta har kritiserats av flera fastighetsägare i Källby.

Kommunens detaljplan för området har överklagats till länsstyrelsen och till Mark- och miljödomstolen i Vänersborg. Domstolen har dock avvisat överklaganden. Även detta beslut har överklagats.

Nu meddelar högsta instans, Mark- och miljööverdomstolen, att de inte tar upp ärendet för överprövning. Därmed ligger detaljplanen fast.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1 När vill du bli firad? De vill skydda skaraborgska berg från uranbrytning De lyfter fram dold kvinnohistoria På plats i demokratins högborg Gemenskap är drivkraften i spelföreningen Ökad självmordsrisk för äldre män på landsbygd