Onsdag 26 juni 2019

Susanne leder sex partier i Götene kommun

Susanne Andersson (C) blir nytt kommunalråd i Götene kommun.
Susanne Andersson (C) blir nytt kommunalråd i Götene kommun.

Susanne Andersson (C) blir nytt kommunalråd i Götene kommun. Genom att Götene Framtid nu lämnar samarbetet med Socialdemokraterna så får kommunen en majoritetsledning bestående av hela sex partier.

– Vi behöver lyfta blicken och bli mer omvärldsorienterade. Vi behöver stärka tillväxten i Götene och arbeta mer strategiskt.

Det säger Susanne Andersson, 59, som blir Götene nya kommunalråd. Susanne bor i Hangelösa och är idag oppositionsråd. Tidigare har hon arbetat som bostadsförmedlare.

– Alliansen har tillsammans med Miljöpartiet haft ett bra samarbete genom åren. Nu kan vi tillsammans med Götene Framtid bilda en majoritet kommunen, säger hon.

Götene Framtid

Götene Framtid bryter därmed nuvarande samarbete med Socialdemokraterna.

– Vi gör det för att skapa en majoritet i kommunen. Det blir enklare att styra kommunen på det sättet, även om vi blir många partier i ledningen, säger Götene Framtids mångårige företrädare Anders Månsson.

Centerpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna, Miljöpartiet och Götene Framtid får tillsammans 22 av kommunfullmäktiges 41 mandat.

Far och son

Götene framtid vet sitt värde för att byta sida. Utöver posten som ordförande i kommunfullmäktige får partiet vice ordförande-posten i den tekniska nämnd Götene har tillsammans med Skara kommun. Därtill posten som förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

Men det blir inte veteranen Anders Månsson som får den platsen. Anders Månsson ska bli ordförande för Götene Vatten och Värme AB. Istället är det Anders son Johan Månsson som blir ny förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

Enligt uppgörelsen kommer ordförandeposten i barn- och utbildningsnämnden gå till Kristdemokraterna, medan Moderaterna utser ordföranden i Socialnämnden.

Susanne Andersson efterträder nuvarande kommunalråd Åsa Karlsson (S).

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer